4 juli 2011

rupebas morgonkoll den 4 juli

rupebas morgonkoll

Ship to Gaza-fartyg stoppade i Aten

Kyrkans Tidning - "I går kom beskedet från den grekiska regeringen att inget fartyg till Gaza eller till östra Medelhavet får lämna grekisk hamn, oavsett flagg.
Den amerikanska båten, the Audacity of hope, lämnade i går hamnen utanför Aten, för att efter bara en stund stoppas av hamnpolisen som förde båten till deras hamn där de fortfarande befinner sig ombord men utan möjligheter att segla
."

Blå Bands-protester mot sprutbytesprogram och gårdsförsäljning
Sändaren - "Per-Agne Rytter, Skövde, är ny förbundsordförande för nyktersrörelsen Blå Bandet. På riksstämman nyligen antog man även två uttalanden, ett mot sprutbytesprogram och ett mot förslaget om gårdsförsäljning av vin."

Undvik konfrontationen – sätt kurs mot Ashdod

Åke Hällzon skriver i Hemmets Vän - "Jag är ingen vän av ockupationen av Västbanken. Inte heller önskar jag att de 1,5 miljoner människorna i Gaza ska hållas isolerade från omvärlden på ett område motsvarande halva Öland. (Är det ens någon som säger sig vilja det?) Jag välkomnar istället ett öppet Palestina som styrs av riktiga demokrater i fredlig samexistens med grannen Israel. Men trots det, jag blir allt mer tveksam till sommarens nygamla ”solidaritetsflottilj”, orkestrerad av svenska Ship to Gaza."

"I kyrkan är allt tillåtet"
Världen idag - "Medan samhället i stort går åt ett mer prydare håll, går kyrkan tvärt-emot. Det menar ungdomspastorn Andreas Svedman som hävdar att det är omöjligt att tala i termer som synd.
- Ingen vill döma utan gör saker som man vet är fel
."

Inga kommentarer: