25 mars 2013

ReBoot

ReBoot
Alternatively referred to as restart, reboot is a term used to describe the process of restarting the computer or electronic device. Rebooting is sometimes necessary to recover from an
error

ReBoot betyder att starta om datorn. Ibland låser det sig då man arbetar med sin PC. Det låser sig och man kommer inte vidare. Hur man än försöker löser sig inte problemen. Då finns det bara en sak man kan göra och det är att starta om datorn. Det blir då en ny start. De gamla problemen har man lämnat bakom sig.
Ibland kan det låsa sig i våra liv. Saker händer i livet som gör att allt låser sig. Man ser ingen utväg och man kommer inte vidare. Då är en ReBoot, en omstart det enda alternativet. En ny start en ny början. Jesus gav människor han mötte en ny start. En landsförrädare, en sköka, en kriminell och många fler. Genom Jesus får vi uppleva en omstart vid pånyttfödelsen. William Booth arbetade för att ge människor en ReBooth.
I Lettland har vi mött många människor som behöver en ny start. Människor där allt gått fel. Du kan hjälpa en människa till en ny start genom att stödja Frälsningsarméns arbete i Lettland. Rupeba.se startar nu en insamling som kommer att pågå några månader framåt. Välkommen att vara med!
Här är några exempel där ReBoot kan gå in och stötta:
-          En ung man som vill bli officer, men som bara har tre års grundskola. Redan som liten tvingades han hitta tillfälliga arbetet för att överleva. Han har nu börjat ta tag i sin grundskoleutbildning med Frälsningsarméns hjälp. Han har lång väg framför sig, men han är på väg. Han är frälst och aktiv soldat samtidigt som han arbetar och försöker komma ifatt med skolgången. En fantastisk ReBoot.

-          En medelålders kvinna med en dotter i tonåren. Kvinnan har varit svårt alkoholiserad. Kvinnan har bott med sin dotter i ett fallfärdigt hus, utan vatten, avlopp eller värme. Hon har nu, med hjälp av Frälsningsarmén, fått en ny lägenhet. Hon är nu nykter, frälst och soldat och arbetar i Frälsningsarméns soppkök i byn där hon bor.

Du får vara med och bidra till att människor får en ny start i livet. Du kan vara med och ReBoota någon där allt gått snett.
Du kan ge ditt bidrag till Frälsningsarmén i Lettland direkt. Du kan betala med internetbanken till Pestisanasarmija (Frälsningsarmén på lettiska)/Nordea Bank
IBAN: LV31NDEA0000080011705
S.W.I.F.T code: NDEALV2X
Märk talongen ReBoot

Om din internetbank inte erbjuder utlandsbetalningar kan du kan också betala in på FA:s konto i Sverige: 90 04 80-5
Märk talongen Lettland/ReBoot

Inga kommentarer: