27 apr. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 27 april

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen! Veckorna går fort och nu känns det nästan som om sommaren är här.


Församlingen i Fredrikstad
Den gångna veckan har vi haft den näst sista torsdagssamlingen i vår soldatkurs i Moss kår för gamla soldater, nya soldater, de som funderar på att bli soldater och för dem som bara vill lära sig mer om Gud, Bibeln och Frälsningsarmén. Efter nästa torsdagssamling avslutas kursen med en hel lördag i maj, där vi har undervisning, samtal, bön och äter tillsammans. På torsdagssamlingen var vi 25 personer samlade. Krigsropet var där och tog bilder och intervjuade flera av deltagarna.

Några ord på vägen till konfirmanderna
Den här helgen har vi också två konfirmationsgudstjänster. Konfirmation i Norge är stort!!! Moss och Fredrikstad kårer har haft gemensam konfirmationsundervisning sedan september förra året.

Igår var det dags för konfirmationen i Fredrikstad, där två konfirmander skulle konfirmeras. Idag är det konfirmation i Moss med nio konfirmander.

Lokalen i Fredrikstad var sprängfylld med släkt och vänner till de två konfirmanderna. Hur ska det gå idag då släkt och vänner till nio konfirmander ska få plats i Moss kår? Hoppas någon har tänkt på det!

Imorgon börjar förmodligen en ny vecka med nya möjligheter. Ta vara på dem!
En välsignad vecka önskar jag dig.

/Peter Baronowsky
Inga kommentarer: