23 aug. 2016

De förunderliga välsignelserna i att vara i Kristus

David Wilkerson - September 2011

Kyrkan idag lever i en tid med mycket ljus. Med så mycket undervisning tillgänglig för oss har den Helige Ande uppenbarat för oss de fantastiska välsignelserna i Jesus verk på korset.

Men det fanns en tid när Kristi underbara verk fördunklades för världen. Den perioden var den mörka medeltiden, när korsets betydelse doldes för människors ögon.

De flesta predikningarna under den tiden fokuserade på Guds vrede och fördömelse. Påvar och präster förkunnade ett gärningarnas evangelium, och människorna utförde många olika handlingar för att försöka finna frid med Gud. De reste miltals till helgedomar, knäböjde i tillbedjan inför ikoner av sten och repeterade långa böner. Men detta ökade bara människors bundenhet och förmörkade insikten hos många.

Till och med idag, med all tillgänglig undervisning, förstår många kristna fortfarande inte viktiga aspekter av Kristi verk för oss. Jag skulle vilja inrikta mig på en av de aspekterna – nämligen, vad det betyder att vara ”i Kristus.”

Att vara i Kristus är den enda grund på vilken ett heligt liv kan byggas. Utan denna grund vänder vi oss till vårt kött för att försöka frambringa helighet i oss själva. Men äkta helighet finns bara att få genom att känna Guds rikedomar i Kristus Jesus.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: