11 sep. 2016

Tidig söndagsmorgon i Stockholm den 11 september

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och den här söndagsmorgonen vaknar vi upp i Stockholm. Hur hamnade vi här? Jo, så här gick det till.

I fredags eftermiddag då vi kom hem från kontoret upptäckte vi plötsligt att vi hade en ledig helg. Vad gör man då man plötsligt får en ledig helg? Jo, vi satte oss i bilen och körde till vår "hemstad" lite mer än femtio mil österut för att besöka yngste sonen med familj.

Det var mycket länge sedan vi var i Stockholm, men inte fullt lika länge sedan vi träffade yngste sonen med familj, men det blir inte så ofta, så det drar åt det hållet.

Det här är ju egentligen en veckorevy, men det jag ska berätta om nu är snarare en årsrevy. Jag började i januari och har hållt på varje dag under hela året. Och nu är de två första delarna färdiga av min serie som går under namnet NT-boken. Jag räknar med att den blir färdig någon gång i januari och den blir på mer än tusen sidor. De två första delarna på sammanlagt mer än femhundra sidor är nu färdiga och tillgängliga. Jag berättar mer om dem i morgon.

Nu kanske någon undrar hur jag hinner skriva ett så omfattande arbete. Jo, det gör jag på samma sätt som man gör då man ska äta upp en elefant: Man tar en liten bit i taget. Varje dag har jag tagit till mig ett kapitel frå Nya Testamentet, och om man lägger ihop alla dagarna så blir det så småningom många sidor. Men välkommen att läsa mer om detta i morgon!

Då vi kommer hem på söndag kväll går vi in i en intensiv reseperiod igen. Nästa vecka flyger vi till Mosjöen. Under helgen nästa vecka ska vi vara hemma för då blir det FA-cup i fotboll på Jelöy och det betyder besök av de flesta av sönerna som ska vara med i det svenska laget. Det är ett stort arrangemang som hålls varje år. I år deltar 33 lag, de flesta från Norge, men också ett lag från Sverige och ett lag från England.

Veckan efter det flyger vi till Vadsö långt upp i norr, bara några mil från Murmansk och då vi kommer hem därifrån åker vi direkt till Södertälje för något så ovanligt för vår del som en bibelhelg i Sverige. Finns du i trakterna är du välkommen dit!

Men nu är det, som sagt, söndagsmorgon och nu ska vi följa med sonen och hans familj till Filadelfiakyrkan där de är medlemmar.

Sonhustrun ska vara söndagsskollärare under gudstjänsten och sonen har gjort en del videoklipp med vittnesbörd som ska visas i förbindelse med predikan.

Efter det sätter vi oss i bilen för att vända tillbaka till Jelöy i Norge.

Ha en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky




Inga kommentarer: