26 maj 2020

Jerusalem blir världens andliga nav

- Göran Duveskog i Hemmets Vän -
När Jesus håller sitt stora tal på Olivberget (Matteusevangeliet 24 och Lukasevangeliet 21) utbrister han: ”De (judarna) skall falla för svärdsegg och föras bort som fångar till alla hednafolk, och Jerusalem ska trampas av hedningar tills hedningarnas tider är fullbordade.”

Denna profetia bar i sig en enastående uppenbarelse av fram­tiden.

• Falla för svärdsegg: För det första säger Jesus, att det ska bli en väpnad konflikt om Jerusalem, där judarna kommer att möta en motståndare som kommer att slå ned dem i närkampsstrider.

 År 70 efter Kristus har den judiska revolten mot romarna pågått i fyra år. I början av augusti stormar plötsligt de romerska soldaterna över murarna. Slagfältet är tempelberget i Jerusalem. Templet stacks i brand, och det judiska motståndet slogs brutalt ned. När röken hade lagt sig hade judarna verkligen fallit för svärdsegg, så som Jesus profeterade. Totalt dödades cirka 1  miljon under upproret mot romarna och cirka 98 000 överlevde.

• Föras bort som fångar: De som överlevde började sin vandring. Det började med en stor fångmarsch ned emot Hebron och sedan till Ashkelon, därifrån skeppades de på båtar till Alexandria i Egypten. Också här går Jesu profetia i uppfyllelse.


Läs mer här:  http://www.hemmetsvan.se/nyhetstexter.jsp?oid=8467&coid=4

Inga kommentarer: