31 maj 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås, Pingstdagen den 31 maj

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Det är Pingstdagen. Dessutom är det mors dag. 

Den  här helgen skulle vi ha varit på Frälsningsarmén i Ronneby om  det inte hade varit Coronatider. Vi skulle ha haft bibelstudier på lördagen och pingstgudstjänst på söndagen. Men vi hoppas att tillfället kommer tillbaka vid ett senare tillfälle.

Som de flesta av er känner till håller jag dagligen på med "UTMANINGEN - Gamla Testamentet på två år". Ett tema som ständigt återkommer är att vi inte ska glömma bort vad Gud har gjort. Ett sätt att inte glömma var att ha återkommande högtider.

Ja, vi fortsätter fortfarande att fira gudstjänster för att minnas de stora händelserna påsk, pingst, och  jul, även om de flesta svenskar idag kanske har glömt bort vad det var man inte skulle glömma under de olika högtiderna.

Ett annat sätt att minnas i Gamla Testamentet var att sätta upp minnesstenar. Då barnen sedan kom och frågade vad dessa stenar betydde kunde de till exempel  svara "De betyder att Jordans vatten här skars av i sitt lopp framför Herrens förbundsark" (Jos 4:5-7).

Nu för tiden är det inte så många av oss som går omkríng och reser minnesstenar för att sedan hoppas att någon ska fråga oss varför vi har rest denna sten för att vi då ska få berätta vad Gud har gjort för oss.

Men även om vi inte reser stenar är det viktigt att inte glömma bort vad Gud har gjort för oss. Hur brukar du göra för att i tacksamhet komma ihåg Guds gärningar?

Ett sätt som jag använder just nu är att jag lägger ut mitt vittnesbörd på bloggen för att inte glömma. Idag har jag kommit till del tre i mitt vittnesbörd som handlar om min egen pingstuppelvelse. Serien fortsätter i morgon och några följande dagar.

Men nu är det pingstdagen. Men det är inte bara något vi ska minnas idag, det är något vi kan uppleva idag. Då Jesus talar om den kommande pingstdagen sa han: "Om någon törstar, så kom till mig och drick! Den som tror på mig, av hans innersta ska strömmar av levande vatten strömma fram" (Joh 7:37-38)

Ha en välsignad pingstdag, en välsignad ny vecka och ett välsignat liv
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: