27 jan. 2014

Du bestämmer ambitionsnivån!


Man brukar säga att bibelläsningen är den kristnes mat och bönen den kristnes andning. Om det vore sant kanske vi är många kristna som borde varit döda för länge sedan. Det kanske till och med är så att det är många bland oss som är döda i brist på mat eller för att vi har glömt bort att andas.

Slutar man äta dör man. Men det är inte heller nyttigt att äta mer än man kan smälta. Det gäller även bibelläsningen. Det är bättre att börja på en lägre ambitionsnivå och hålla ut, än att starta på en hög ambitionsnivå och ge upp. Men kom ihåg att det är du som bestämmer ambitionsnivån!

rupeba.se finns det två bibelläsningsplaner. Dels UTMANINGEN där vi läser Nya Testamentet och Psaltaren på ett år. Dels UTMANING 2 där vi läser Gamla Testamentet (utom psaltaren) på två år. Man kan läsa den ena eller den andra eller bägge två. Om man läser bägge två läser man under två år hela Bibeln plus Nya Testamentet och Psaltaren en extra gång.

Man kan börja när som helst under året och sedan fortsätta tills man hunnit igenom bibelläsningsplanen. Inom bibelläsningsplanerna kan man också välja hur djupt man vill gå. Här finns alternativen:

1 – Nya Testamentet och Psaltaren på ett år. Ett kapitel från Nya Testamentet varje vardag (måndag – fredag) och läsning från Psaltaren lördagar och söndagar.
   1a – Läs dagens kapitel
   1b – Skriv ditt personliga ”mannakorn”  från det kapitlet. Det som ”talar” speciellt till dig.
   1c – Läs Peters minikommentar till det kapitlet (Publiceras på rupeba.se)
   1d – Tänk igenom Phil Laytons studiefrågor till det kapitlet (Publiceras på rupeba.se)

2 – Läs Gamla Testamentet på två år. Läs ett kapitel om dagen i Gamla Testamentet (utom Psaltaren).
   2a – Läs dagens kapitel
   2b – Skriv ditt personliga ”mannakorn”  från det kapitlet. Det som ”talar” speciellt till dig.
   2c – Läs Peters minikommentar till det kapitlet (Publiceras på rupeba.se)

Länken till den kombinerade bibelläsningsplanen hittar du HÄR.
_________________
Om du anmäler dig till UTMANINGEN får du bibelstudieplanen för hela året med länkar till bibelläsningen och minikommentarerna samt tillsänt studiefrågorna för varje vecka under 2014. Skriv ”Jag antar utmaningen” i ett mejl till info@rupeba.se.

Inga kommentarer: