19 sep. 2023

Gudsfruktan är en nödvändig tillgång för kyrkan i Sverige 2023

 

- Bildtext: Gudsfruktan är det enda som kan bevara församlingen från att bli bedragen av villfarelsens krafter. Det är inte en liten krydda som kan tillsättas utifrån behov och önskemål – det är själva grunden för kristen tro, påpekar ledarskribenten. Foto: Lightstock)

- Jonas Adolfsson i Världen idag -

Ett nyckelord i kristen tro är gudsfruktan. Det är därför tråkigt att detta begrepp – att frukta Gud – i så hög grad har försvunnit ur våra dagars förkunnelse. Även i flera moderna bibelöversättningar lever ordet på undantag. Till och med den gedigna Svenska Folkbibeln har i sin senaste utgåva (2015) bytt ut ordet fruktan mot vördnad i flera fall.

Trots att motivet säkert är gott är detta en förlust, inte minst med tanke på att det som gudsfruktan representerar är under så hård attack i vår kultur.

Att frukta Gud är en stark förståelse av att Gud är helig, det vill säga fullkomligt ren och totalt okorrumperad. Att stå i hans närhet är omöjligt för oss människor i vårt syndiga tillstånd. Vi skulle förintas på ett ögonblick. Vår Gud är nämligen, enligt Skriften, en förtärande eld (Heb 12:29).

Läs mer här:
https://www.varldenidag.se/ledare/gudsfruktan-ar-en-nodvandig-tillgang-for-kyrkan-i-sverige-2023/repwgq!KQ5Q6oNoQbro5S2BUKVwQQ/

Inga kommentarer: