20 dec. 2011

Morgonkoll 20/12

rupebas morgonkoll den 20 december

Håll grytan kokande …
Norran - "Givmildheten är stor, inte minst i jultid.
Varje lördag under december har Iris Holmlund och hennes kollegor från Frälsningsarmén funnits på plats på torget i Skellefteå. Till veckan blir det slutspurt, då kommer insamling att ske varje dag.
– En vanlig lördag brukar vi fån in mellan 3 000 och 4 000 kronor, säger Iris som räknar med att decemberinsamlingen kan komma upp i 20 000 kronor.
Frälsningsarméns uppfattning är att generositeten har blivit större på senare år.
– Och behoven av hjälpinsatser har ökat. Årets insamling går bland annat till matpaket och julklappar. Det finns många som är utsatta, även barnfamiljer.
"

Smutsigt och vulgärt, Klein
Kyrkans Tidning - "Klein driver smutsig och vulgär debatt, anser Christer Sturmark, ordförande för Humanisterna.
Det är en smula surrealistiskt att läsa hur Helle Klein bejakar ledarsidans formulering ”Vi religiösa kräver att få bli bemötta som de tänkande självständiga subjekt som vi är”. Det är nämligen inte den principen hon själv tillämpar gentemot de som inte delar hennes åsikter. Klein odlar sedan länge en retorik där hon sjukdomsstämplar religionskritiker och kallar dem fanatiker, personlighetsstörda och diverse andra kränkande epitet.
"

Det är nu hög tid att ni kastar loss ankaret
Profetia piblicerad av KGB på Blod & Eld - "Det är nu hög tid att ni kastar loss ankaret ni har fäst vid världen. Ni är kallade till mig inte till denna värld, ni är min egendom, ni tillhör mig. Svartsjuk är jag, min brud, min brud har stigit ner från hennes plats vid min sida till en plats av hor, en plats av smuts, en plats av död. Jag ropar från höjden se jag vill tvätta dig ren, fri och förlåten. Världen har inget endast min famn kan rädda dig."

På Norsk

Strides om julekrybbe
Vårt Land - "Ateistisk gruppe krever at myndighetene fjerner en julekrybbe utenfor et tinghus."


 Svenske prester kan gjøre mye rart i skoldegudstjenesten, men de kan ikke be, lese velsignelsen eller si trosbekjennelsen

Du skal ikke be i skolegudstjenesten
Norske Dagen - "I Sverige får ikke presten be under skolegudstjenesten. – Absurd, mener Frp, som kaller restriksjonene tåpelige."

Pinsebevegelsen får trosdokument

Korsets Seier - "For første gang skal Pinsebevegelsen formulere sitt trosgrunnlag.
Tradisjonelt har den norske Pinsebevegelsen vært en lekmannsbevegelse bestående av selvstendige menigheter. Helt siden vekkelsen brøt ut i 1907, har den individuelle tros- og organiseringsfriheten vært et viktig ideal.
"

Inga kommentarer: