9 dec. 2011

rupebas morgonkoll den 9 december

 Morgonkoll

Barn ger julklappar till behövande
Nyheterna P4 Sörmland - "Barnen på Nyckelpigans föräldrakooperativ i Eskilstuna får lära sig vad solidaritet och omtanke innebär. I går var de på Frälsningsarmén och lämnade julklappar till bättre behövande."

 Het jambalaya värmer ekonomiskt utsatta i Malmö - stjärnkock håller grytan kokande.
My newsdesk - "På fredag blir Frälsningsarméns julgryta extra het då stjärnkocken Jan-Boris Möller lagar jambalaya på Södra Tullgatan 4 till förmån för årets julinsamling.
Vi räknar med att servera 90 malmöbor av den kryddiga grytan direkt på plats utanför biograf Royal med start från kl 15.00
. "

 Inte oetiskt för reporter att smygfilma själavårdssamtal
Dagen - "TV4:s "Kalla Fakta" bröt ej mot yrkesreglerna när de använde dold kamera i ett självavårdsamtal. Det menar Journalistförbundets etiska nämnd.
Den som anmälde programmet var EFK-pastorn Stefan Swärd, som på sin blogg kommenterar: "Präster, pastorer och kanske även rabbiner och imamer, får i fortsättningen tänka sig för när man har själavårdssamtal
."

Folkhem med mångfald
Hemmets Vän - "Vi måste vara intellektuellt medvetna och samtala om skillnaderna mellan kristen tro och islam. Vi accepterar inte den politiska rörelse som uppträder fientligt mot muslimska invandrare. Vårt alternativ är att ha en öppen dialog och debatt, utan hotfulla attityder och krav på att utvisa muslimer från Sverige, skriver Stanley Sjöberg."

Inga kommentarer: