9 apr. 2018

Sverige är ett kristet land

- Ruben Agnarsson i Inblick -

Korset i Sveriges flagga är ett uttryck för 1 000 år av kristen närvaro i vårt land. När exempelvis unga liberaler vill byta ut Sveriges flagga resonerar man som om ett existensiellt vakuum är att föredra. Det är mer än en naiv tanke. Det folk som förvägras tro på Gud är beredda att tro på vad som helst, lär förre vice statsminister Odd Engström (S) ha sagt.


Det är lätt att se att nedmonteringen av Sveriges judisk-kristna värderingar har lett till att vidskepelse och skrockfullhet – inte vetenskaplighet och intellektualism – har fått större utrymme i Sverige. Det är bara att titta på Sjuans tv-tablå för att se hur andetro och spökerier lyfts fram som de mest populära programpunkterna. Människan är nämligen en obotligt andlig varelse.


Det är samma identitetskris och kristendomsförakt från medier och beslutsfattare som har släppt in islams inflytande i Sverige. Det är tankevillan om ett värdeneutralt vakuum som blir inkörsporten för Muhammeds tankegods.


Eftersom Vänsterns motsägelsefulla stöd till islam i stor utsträckning beror på en fientlighet till kristen tro, behöver man kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: