22 apr. 2018

Tidig söndagsmorgon i Stockholm den 22 april

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Veckan började i Riga och slutar i Stockholm. Dagarna i Riga präglades huvudsakligen av att Frälsningsarméns general (världsledare) besökte Riga. Vi följde all aktivitet på högkvarteret i Riga inför generalens ankomst. Alla löpande frågor fick hänskjutas till efter generalsbesöket. Uppgifter som inte hade med besöket att göra fick skjutas på framtiden. I de sammanträden där jag deltog såg jag till att varje uppgift märktes med antingen f.Ge. eller e.Ge. Det betyder före Generalen respektive efter Generalen. Och då jag mötte hårt arbetande medarbetare för att förbereda allt fick jag flera gånger fråga "tror du på ett liv  e.Ge.?"

Teamet på högkvarteret i Riga är fantastiskt. Då vi sent på kvällarna lämnade byggnaden var de i full gång och då vi tidigt om morgonen kom så var de också i full gång.
                                        Generalen talar på Riga 1
Barnen hade ett bejublat inslag med sång, dans och trummor. Matilda längst till höger har inte hunnit fira så många födelsedagar ännu.

På onsdagen hade vi först officerssamlingar och på kvällen möte med folk från hela Lettland. Den katolske ärkebiskopen och många andra representanter från de olika kyrkorna var också närvarande. Jag vet inte om någon kunde räkna hur många som var närvarande, men med min kunskap om hur många stolar som placerats ut så var det mellan 300 och 400 personer samlade (Se bilden överst). Och de som inte fick plats i lokalen fick följa allt på storskärm i kafeterian.  
På torsdagen var det samling på ett av affärshotellen i Riga för ambassadörer och andra ambassadtjänstemän  samt representanter från handelskammaren från flera länder. Det var den brittiska och den svenska handelskammaren som inbjudit till samlingen och generalen var huvudtalare och informerade om Frälsningsarméns världsvida arbete.

Men nu är det söndag morgon och kongress i Stockholm, men jag får återkomma till det i morgon.

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: