1 apr. 2018

Tidig söndagsmorgon i Riga den 1 april

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Ännu en vecka i Lettland börjar gå mot sitt slut. Här kommer en översikt över veckan:

Måndag hade vi en utbildningsdag för reservkaptener och kadetter. Vi hade fått två teman för dagen: "Visionärt ledarskap" och "Att vårda sitt andliga liv".


Tisdag hade vi den tredje samlingen av tio på vår soldatförberedelsekurs. Temat för samlingen var treenigheten med speciell tonvikt på den Helige Ande och hans verk i våra liv.
Onsdag reste vi till Saldus, halvvägs västerut mot kuststaden Liepaja. Sista året vi var ledare för Frälsningsarmén i Lettland öppnade vi en utpost i Saldus. Vi hade då ingen lokal, så vi hade öppningsmötet utomhus i form av ett friluftsmöte (Se bild). Nu har det blivit en livaktig kår med egen lokal mitt i staden.

Torsdag var det arbete på kåren Riga 1 och på kvällen var det judiskt/kristet påskfirande med bittra örter, saltvatten och andra ingredienser som skulle påminna oss om slaveriet i Egypten och öken vandringen.

Privat var det dessutom en högtidsdag att fira. Rut och jag har varit gifta i 49 år (Se bild). 

Och på tal om firande fyller rupeba.se 10 år idag. Den första april 2008 publicerade vi det första inlägget på rupeba.se. Sedan har sidan uppdaterats varje dag under 3.650 dagar, med mer än 10.000 inlägg och med mer än en miljon besök på sidan. Det ska naturligtvis firas. Läs mer om det HÄR.

Fredag var det långfredagsmöte på Riga första kår och efter mötet var det middag med Södertälje musikkår som anlände med färjan under gudstjänsten. Musikkåren reste sedan ned till Bauska för gudstjänst/konsert. 

Lördagen reste vi till Daugapils med musikkåren där de hade gudstjänst/konsert. Bussresan var tre och en halv timme var riktning så det blev en lång dag.

Idag söndag ska vi ha mötet på Riga första kår tillsammans med Södertälje musikkår (Se bild). Efter gudstjänsten är det middag på kåren och sedan en familjesamling.
Framåt kvällen får vi sätta oss på flyget hem till Sverige igen. En ny vecka väntar.

Jag önskar dig en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: