31 mars 2024

Tidig söndagsmorgon den 31 mars


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Hela veckan har naturligtvis präglats av påsken (Se Bild 1).

tisdagen inbjöd musikkåren till musikgudstjänst. Det var den första samlingen i den nyrenoverade lokalen. Programmet bestod av musikinslag blandat med bibelläsning genom påskveckan.

onsdagen var det lovsångsgudstjänst. Det var mycket lovsång, bön och vittnesbörd.

torsdagen var det Messy Church. Vi började med en måltid som representerade Jesu sista måltid med sin lärjungar. Därefter gick vi ned i lokalen och alla fick följa med i en vandring med stationer på Jesu väg till korset: bönekampen i Getsemane, Jesu fängslande och Petrus förnekelse. Det blev ett dramatiskt skådespel där Jesus och hans lärjungar var klädda i tidsenliga dräkter och där alla fick vara deltagare. Barnen deltog med förtjusning och bidrog med snarkningar då lärjungarna somnade gång på gång. Extra dramatiskt blev i Getsemane då en av lärjungarna drog upp sitt svärd och högg av örat på en av soldaterna. Örat ramlade ned på marken och Jesus tog upp örat och satte fast det igen på soldaten (Det såg nästan ut att vara på riktigt).

fredagen var det förmiddagsgudstjänst. Musikkåren spelade och sångerna blandades även här med bibelläsning. På fredagseftermiddagen var det korsvandring. Den startade vid domkyrkan där musikkåren ackompanjerade en sång. Därefter drog ca 110 personer från Västerås olika församlingar runt i Västerås centrum med stopp på många strategiska platser i staden. Vid de olika stoppen var det  bibelläsning och bön och under vandringen sjöng alla lovsångskörer. Då korsvandringen kom tillbaka till Domkyrkan fick musikkåren spela till ännu en gemensam sång och korsvandringen avslutades med bön (Bild 2). 

Idag söndag blir det stor uppståndelsegudstjänst på Frälsningsarmén. Där får vi uttrycka vår glädje och tacksamhet för Jesu uppståndelse.

Men det har också hänt en del då det gäller privatlivet. På fredagen, på självaste långfredagen, inföll Ruts och min bröllopsdag (Bild 3). Det var då 55 år sedan vi gifte oss i Borgs kyrka utanför Norrköping. Den lilla brudnäbben på bilden har hunnit bli 55 år äldre och det har förmodligen även Rut och jag. (Om du undrar varför jag har solglasögon så var det inte för att dölja min identitet. Det är vanliga glasögon som blir mörka ute i solskenet, men det verkar som om de tog lång tid för att bli vanliga igen).

Hela lördagen hade vi besök av yngste sonen Stefan med familj (Bild 4). Det blev mycket mat, långpromenad, frågesport och fotboll.

Med önskan om en välsignad vecka
Peter BaronowskyInga kommentarer: