2 nov. 2018

Europadomstol: Brottsligt att "kränka" Muhammed

- Världen idag -
Österrike gjorde rätt när man dömde en kvinna för att hon påstått att islams profet Muhammed hade pedofila tendenser. Det fastslår Europadomstolen för mänskliga rättigheter, ECHR, som menar att kvinnan utmanat den ”religiösa freden” och att uttalandet inte omfattas av yttrandefriheten.
Kvinnan medverkade på ett seminarium om islam när hon fällde kommentaren om Muhammed. Bakgrunden är att Muhammed enligt muslimska skrifter ingick ett äktenskapskontrakt med Aisha som då var sex år.

Äktenskapet verkställdes när hon var nio år och Muhammed ska vid tillfället ha varit över 50 år. Detta låg till grund för den kommentar kvinnan dömdes för: ”Vad kallar vi det om inte pedofili?”


Nu väcks frågor om vad den här domen kommer att innebära framöver i Europa. Johan Westerholm på ledarsidorna.se anser att beslutet ”öppnar för en situation där vi i praktiken har infört islamiska hädelselagar”. Alla i samhällsdebatten tvingas nu ta hänsyn till att det är icke-muslimers skyldighet att tillse att inte muslimer blir kränkta i syfte att bevara ”den religiösa freden”, menar han.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: