4 nov. 2018

Tidig söndagsmorgon den 4 november

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra veckan avslutades med det sista mötet på Bibelhelgen i Västerås. Många sökte sig fram till förbön (Bild 2). Vi tackar Gud för helgen.

Måndag morgon blev det tidig start för avfärd till Riga. Vi har även detta läsår ett antal officerare i Lettland som vi är coacher/mentorer för. Det är en underlig känsla att komma tillbaka till en miljonstad som varit vårt hem i tre och ett halvt år. Vi hittar i staden, vi vet vilka gator som är enkelriktade, vi känner igen alla platser. Allt känns både hemtamt och främmande.


Vi har inte längre något ansvar för kåren Riga 1. Kåren har fått en ny kårledare från Västra territoriet i USA. Jag tror att det kommer att bli mycket bra.

På tisdagen körde vi hela vägen ut till västkusten i Lettland. Bilresan tar drygt sex timmar tur och retur.  Den vägen har blivit mycket bättre jämfört med då vi bodde där. Storkbona utefter vägen var övergivna och väntar på våren då storkarna återvänder från varmare platser.

På tisdagskvällen tog vi en promenad genom Riga ned till Daugavafloden. Vi brukade gå ned till floden de flesta kvällar då vi bodde där för att ha vår kvällsbön där (Bild 3). Den här kvällen blev bönen ganska kort. Det var kraftig vind, på gränsen till storm. (Bilden från ett tidigare besök, utan storm)
Mot slutet av veckan fick vi besök av yngste sonen med sina två flickor. Det blev besök på ett antal affärer och på favoritlekplatsen i Borås. Under eftermiddagen kom flickorna på att de gärna ville sova över hos oss och så blev det. Sent på kvällen ville flickorna att vi skulle gå ut i mörkret till lekplatsen (Bild 4). Där blev det några lekar och tävlingar och jag tror att de tyckte att det var riktigt "busigt" att vara i ute mörkret på kvällen (var vänlig berätta inte detta för föräldrarna).
Nu är det snart dags för en ny vecka med nya utmaningar och möjligheter. Jag ber att du ska få en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: