21 dec. 2018

”Helsingborgs stad ska ta tydligare ansvar för att samordna insatser mot prostitution.”

- Allians för Helsingborg (M;C;L;KD) skriver i Helsingborgs dagblad -

Frälsningsarmén tog 2016 initiativ till Helsingborgs nätverk mot människohandel och prostitution, ett lokalt samarbete med bland andra Helsingborgs stad, myndigheter och hotell. Initiativet har fallit väl ut. Sexhandeln på hotellen har minskat, men finns fortfarande i Helsingborg.
Sexhandeln har flyttat, till exempel till lägenheter och andra lokaler. Det visade Frälsningsarméns utställning "Det där rummet" på kulturmötesplatsen Kulturhotellet under hösten.
För att få ökad kraft behöver nätverket mot människohandel och prostitution utvecklas, andra aktörer som fastighetsägare och taxibolag bör ingå.
Vi vill att Helsingborgs stad ska ta tydligare ansvar för att samordna insatser och samverka kring arbetet mot prostitution och människohandel. Staden ska backa upp nätverket mot människohandel och prostitution.
Allians för Helsingborg föreslår att stadens socialnämnd får i uppdrag att tillsammans med Frälsningsarmén och Helsingborgs nätverk mot människohandel och prostitution samordna och ansvara för insatser för att förebygga, upptäcka och förhindra sexhandel.
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: