9 dec. 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 9 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Förra söndagen var det adventsgudstjänst på kåren i Västerås. Under gudstjänsten var det diplomutdelning till deltagarna i Alfakursen, Lärjungaskolan och en lärjungaskola på persiska (Jag vet inte vad den heter, än mindre hur det stavas, men det lät som "Almazira"); (Bild 2, hämtad från kårens Facebooksida).

Tidigt på måndagsmorgonen flög vi till Riga (Bild 1) för att träffa ett antal officerare för mentorssamtal. Denna gång rese de in till Riga, så det blev inga långa bilturer för vår del. 

Under besöket i Lettland fick vi också möjligheten att köra ner till Bauska för att se den "nya" lokalen. Vi var med att sätta igång bygget under vårt sista år som ledare för Frälsningsarmén i Lettland, men vi har aldrig sett det slutliga resultatet. Fasaden på det gamla huset fick inte ändras, men allt invändigt är nytt. (Bild 3: Bauska kår exteriör. bilden hämtad från kårens Facebooksida)

I helgen fick vi besök av mellansonen med familj från Norge, vilket resulterade i ett extra besök från mellansonen med familj från Stockholm. De två familjerna har barn i ungefär samma åldrar (Bild 4). 

Bild 5: "Norgefamiljen" på väg till maskerad tillsammans med gamla vänner från den tid mellansonen bodde i Stockholm. (Familjen är betydligt mindre skräckinjagande i verkligheten. Skjutvapnet är av plast och egenhändigt tillverkat i en 3D-printer).

Nu är det söndag och ikväll ska jag tala på den ekumeniska bönesamlingen för  de olika församlingarna i Västerås. På många platser är kanske inte bönemötet det mötet som samlar de största skarorna, men på den månatliga bönesamlingen i Borås  brukar Frälsningsarméns lokal vara välfylld. (Bild 6 från tidigare bönesamling. Bilden hämtad från kårens hemsida).

Så vill jag bara önska dig en välsignad kommande vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: