15 mars 2019

Forskare kritiserar könsbyten på barn

- Johannes Ottestig i Dagen -
Sedan några år pågår en "experimentverksamhet" med barn som "utsätts för ''behandling'' med hormoner och därefter med könsstympning". Det hävdar svenska forskare.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver de sju forskarna, som är verksamma vid Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset, att behandlingen genomförs "helt utan att det föreligger någonting som ens skulle kunna liknas vid rimligt underlag i fråga om vetenskap eller beprövad erfarenhet". De konstaterar också att allt sker med "Socialstyrelsens goda minne".

Enligt forskarna, med senior professor Christopher Gillberg i spetsen, är det oftast flickor i åldrarna 12–17 som genomgår behandlingen och forskarna menar att processen ofta inleds genom att flickorna, inte sällan "med stöd av skola, nätupprop eller olika påtryckningsgrupper", efterfrågar en utredning.

Om diagnosen könsdysfori bekräftas leder detta till hormonbehandlingar och "ingrepp som medför irreversibla förändringar i hjärnan och yttre och inre könsorgan".


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: