9 mars 2019

”I dag vågar jag tro att det var ett helande”

- Dagen (betallänk) -
Samuel Ljungblahd är aktuell med ett nytt album och en landsomfattande turné.
"– Tron har nog blivit mer och mer min egen. Och så har den blivit mindre svartvit. Livet är inte alltid lätt. Och tro mig, jag har tvivel, jag har hopp, jag har allt. Men tron blir också ett val, en grund att stå på.

Samuel Ljungblahd refererar nästan motvilligt till den kristna dikten om fotspåren i sanden. Om att inse att det var Gud som bar när livet var som tuffast.

– Det här kan låta klyschigt men jag har upplevt att det varit så. Att Gud har burit. Vi var med om en sådan situation för fem, sex år sedan. En i vår familj fick cancer och blev faktiskt helad.

Han avbryter sig och konstaterar att han inte så ofta brukar berätta om det här. Men att det är en händelse som lärt honom mycket.

– Jag som är en av Sveriges största kristna artister borde ju basunera ut att vi har varit med om ett under. Men jag blev förvånad över min egen reaktion. För jag insåg att jag själv var genomsekulariserad i varenda cell.

– Jag började direkt ifrågasätta och var övertygad om att läkarna måste sett fel. Vi vred och vände på det tusen gånger tills min fru som är mycket klokare än jag konstaterade att vi har ju faktiskt bett för det här. Då var det som att bitarna föll på plats. Jag kan inte förklara varför det inte händer oftare eller exakt vad som hände, men i dag tror jag att det var mer än bara tur. Att det var ett helande."


Läs mer HÄR (betallänk)

Inga kommentarer: