19 apr. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 19 april

Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet

Så blev det söndagsmorgon även denna vecka. Den här veckan har vi, som vanligt i Corona-tider, haft våra mentorssamtal på telefon. Det blev en del timmar i telefon.

En viktig händelse under veckan var att vi släppte "nya NT-boken". Det nya består i att vi har slagit ihop NT-boken del 1-4 till en digital version som består av alla kommentarer från UTMANINGEN förra året, samt ett antal bibelstudieserier från flera av böckerna i Nya Testamentet. Du kan läsa mer om den här:  https://rupebabutiken.blogspot.com/2020/01/nya-nt-boken-e-bok-pdf.html

UTMANINGEN i år och nästa år handlar som bekant om Gamla Testamentet. Sist vi hade Gamla Testamentet var 1917-18. Nytt för i år är att det finns en avdelning med kommentar och frågor att tänka vidare på till varje kapitel. Den lägger vi ut varje dag (eller snarare varje natt) på bloggen och på Facebook-sidan. Dessutom sänder vi också ut den på mejl till alla som vill ha den (vill du också ha den som ett morgonmejl kan du bara mejla till info@rupeba.se och tala om det). Jag får verkligen stor personlig behållning varje morgon då jag dyker lite djupare ned i texten och skriver en kortare kommentar till varje kapitel.

Just nu handlar bibelläsningen mycket om offertjänsten och om prästernas tjänstgöring, men också där finns det mycket att tänka på. Då det handlar om offertjänsten påpekas det ständigt att det ska vara ett felfritt offer. Det fick inte vara ett defekt djur som man inte hade någon användning för. Detsamma gäller oss idag: Vi ska inte bara ge Gud det "som blir över" av vår tid och resurser. Det vi offrar till Gud ska vara något som är värt något för oss själva.

Samma tanke återkommer då det gäller prästtjänsten. Den skulle börja vid trettioårsåldern och avslutas vid femtioårsåldern. Det handlar om att ge Gud sina bästa år. Men här dristade jag mig att infoga en lite personlig kommentar i kommentardelen: "Vilken förmån det är att få tjäna Gud i unga år. Personligen var jag 29 år då jag blev "drabbad" av Gud och började tjäna honom. Men allteftersom åren går ser jag med tacksamhet att Herren ger rika tillfällen att tjäna honom också då vi lagt de första femtio åren bakom oss.
Då jag blev invigd till officer i Frälsningsarmén lovade jag högtidligen "att älska och tjäna Gud så länge jag lever". Och det är ingen tvekan att jag fortfarande lever. Men Moses började ju sin tjänst då han var 80, så vi får väl se hur det blir med det i framtiden."

Men nu är det söndagsmorgon. Det blir inga förmiddagsgudstjänster på Frälsningsarmén i Västerås den närmaste tiden. Det blir i stället digitala gudstjänster. Du är välkommen med på Västerås kårs Facebook-sida idag klockan 11.00.

Så önskar jag dig en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky



Inga kommentarer: