5 apr. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 5 april


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen och vi försöker fortfarande efterleva myndigheternas rekommendationer: Stanna hemma och undvik att träffa människor. 

Jo, vi får ta en promenad om vi kan promenera där det är glest med människor och vi har ju fina skogspromenader där vi bor.

Trots att vi är "hemmabundna" har vi kunnat fortsätta med våra arbetsåtaganden. Det innebär att vi har haft alla mentorssamtal över telefon, och nu i helgen skulle vi ha varit i Örnsköldsvik och undervisat på Distansbibelskola Norr. Men i stället för att åka till Örnsköldsvik har vi använt ett digitalt klassrum. Vi har suttit hemma och alla deltagarna har suttit hemma hos sig och varit uppkopplade på det digitala klassrummet (Se bilden).

Deltagarna har haft en delad bild på sin skärm. På ena halvan av skärmen har de kunna se de texter och bilder vi lagt ut och på andra halvan har de sett föreläsaren.

Det digitala klassrummet fungerade förvånansvärt bra, men det ger inte alls samma kontakt med deltagarna, eller kontakt mellan deltagarna, som då man träffas på riktigt. Det händer alltid något då en grupp sitter tillsammans och studerar Guds ord.

Men det är inte bara i jobbet som vi träffar folk digitalt. Vi administrerar också familjegemenskapen över nätet. I fredags kväll ringde det på min mobil.
Då jag svarade var skärmen på telefonen uppdelad i fyra rutor. Sönerna med familjer hade tagit kontakt med varandra och tillsammans ringt upp oss. Däruppe till vänster på skärmen hade vi Stockholmsfamiljen och till höger satt Boråsfamiljen uppradade i soffan. Där nere till vänster fanns Norge-familjen och i rutan till höger fanns Rut och jag. Vi pratade med varandra och i munnen på varandra och avslutade med att ge varandra en digital kram. Digitala kramar är inte nån höjdare, men det kommer att bli bättre senare. Vi tror på ett liv efter Corona! 

Jaja, det blev mycket digitalt den här gången i Söndagsmorgon. Det enda som inte var digitalt var väl våran skogspromenad. 

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: