1 sep. 2024

Tidig söndagsmorgon den 1 september

 






Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagen var det konfirmationshögtid i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Kyrkan var välfylld av människor i alla åldrar. För oss var det dags för barnbarn nummer fem att konfirmeras (Bild 1). Konfirmanden flankeras på bilden av farfar och farmor. 

Efter gudstjänsten var det stort sällskap hemma hos Stockholmsfamiljen i deras nya hus. Vi lyckades under eftermiddagen samla vår gren av släkten i trädgården (Bild 2). Två barnbarn med respektive kunde inte vara med på festen. Som framgår av bilden är det fortfarande tre familjemedlemmar som ännu inte har konfirmerats.

Den gångna veckan var den sista sommarveckan. Hösten är här och det är mycket verksamhet som drar igång. 

Rut och jag är fortfarande mentorer för ett antal frälsningsofficerare som vi haft möte med den gångna veckan.

Vi börjar också med en del resande till olika platser för mötesserier och bibelhelger. Under höstterminen ska vi besöka ett antal platser: Sogndal, Bodø, Trollhättan, Halden och Sala.

Idag är det söndag och Frälsningsarméns musikkår i Västerås ska spela i Ugglans park i Strängnäs klockan 16:00. Ugglans park ligger granne med kåren i Strängnäs. Man kan ju fråga sig varför man kallar en park för Ugglans park. Är det för att det har bott en uggla i parken en gång i tiden. Nej, men låt mig avsluta veckans "söndagsmorgon" med ett stycke folkbildning:

"Ugglas park, i folkmun Ugglans park, är uppkallad efter konsistorienotarie Petter Uggla som ägde området på 1600-talet. Den ligger mitt i Strängnäs och är en gammal uppväxt park omgiven av lindträd, ask och lönn. En populär park att vistas i. I parken finns en utomhusscen, där det förekommer evenemang under sommaren". (Hämtat från Strängnäs kommuns informationssida på nätet under rubriken "Parker i Strängnäs").

Med önskan om en välsignad ny vecka Peter Baronowsky

Inga kommentarer: