22 sep. 2024

Tidig söndagsmorgon den










 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagen avslutades med kvällsmöte på kåren i Sogndal. Det var inte vilken söndag som helst. Det var soldatinvigning, vilket alltid är en högtid på Frälsningsarmén.

Då gudstjänsten skulle börja var salen fullsatt och flera personer stod längs bak utan möjlighet att sätta sig. Den kåransvarige kallade då fram strängmusikkåren att sätta sig på plattformen och ytterligare tio sittplatser frigjordes för dem som stod längst bak.

Den nya soldaten heter Magni och på bilden läser vi Frälsningsarméns trosartiklar.

Efter gudstjänsten var det dags att köra norrut. Vi körde över Sognfjellet och genom Gudbrandsdalen och över flera andra fjällövergångar och genom tunnlar några mil. Jag skrev på "Söndagsmorgon" förra söndagen att Norge har en fantastisk natur. Jag har inte ändrat uppfattning efter den här resan.

På vägen mot Fauske passerade vi Polcirkeln med ett informationscenter med biograf som förklarade varför det var ljust hela dygnet på sommaren och varför det är mörkt dygnet runt på vintern.

Efter 106 mil kom vi fram till Fauske. Det är kåren i Bodö (Längst upp till vänster på bilden) som inbjöd till kårhelg. Vår sista natt på resan sov vi över i Fauske (ungefär mitt på bilden) för att köra österut på det lilla strecket fram till Jakobsbakken (längst ned till höger på bilden) i Sulitelma bergsmassiv inte så långt från svenska gränsen, men det finns inga vägar över till Sverige där.

Inga kommentarer: