29 sep. 2024

Tidig söndagsmorgon den 29 september

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Nu är vi hemma igen. Vi reste ut för mer än två veckor sedan på en resa på en bra bit över 300 mil. Jag har tidigare skrivit om helgen i Sogndal som ligger i den stora Sognefjorden i Norge. En höjdpunkt där var gudstjänsten på söndagskvällen där vi hade en soldatinvigning. Lokalen var sprängfylld av folk.

På måndagsmorgonen började vi köra norrut genom platser där vi flera gånger har haft mötesserier. Vi sov över i Trondheim, Mo i Rana och Fauske. Från Fauske körde vi några mil österut till bergsmassivet Sulitelma (Se bilden). Den smala vägen slingrade sig fram på vägar och långa tunnlar på det som från början varit en tågförbindelse till gruvorna i Sulitelma.  Här kommer lite information om Sulitelma från Wikipedia:
"Sulitelma (norskaSulitjelmapitesamiskaSulidälbmá) är ett fjällmassiv i Arjeplogs kommun och Fauske kommun på gränsen mellan Sverige och Norge, väster om Padjelanta nationalpark. Omkring två tredjedelar av bergsmassivet ligger i Norge. Högsta punkten är berget Suliskongen, 1 909 m ö.h., som ligger på den norska sidan, cirka en kilometer från gränsen. Området rymmer också Sveriges största glaciär, Salajekna, som delas av den svensk-norska gränsen."

Vi kom fram till Jakobsbakken i Sulitelma där kursgården ligger och där kåren i Bodö hade förlagt sin "Felleskapshelg". Tema för helgen var "Se, jeg gjør alle ting nye".

Dessvärre förlorade jag kontakten med internet på Jakobsbakken, men jag hade förberett en del inlägg på vår blogg som publicerades automatiskt under helgen.

Vi började helgen med bibelstudium på fredagskvällen och fortsatte på lördagen med Bibelstudium, tid för fjälltur, Bibelstudium och kvällsamling med bön och lovprisning.

Efter förmiddagsgudstjänsten på söndagen åt vi middag och därefter satte vi oss i bilen för att åka hem till Västerås. Den digitala kartan talade om för oss att vi hade 118 mil att köra för att komma hem. Vi sov över i Storuman och kom hem till Västerås på måndagskvällen.

I torsdags kunde vi vara med på övningen med Frälsningsarméns musikkår i Västerås. Vi övar för närvarande inför Brassfestivalen i Södertälje den 19 oktober. Till det tillfället kommer vi att få förstärkning av en soprankornettist från Borås som heter Mikael och som också råkar vara vår äldste son. 

Nästa tisdag har vi första samlingen för vårterminen med vår hemgrupp. Det ser jag fram till. I Hemgruppen är det ingen speciell som svarar för undervisningen. Till varje samling ska var och en förbereda ett inlägg från det kapitel vi har kommit till. Så går vi en runda runt bordet och var och en får presentera vilken vers i kapitlet som "talade" mest till dem och vad han eller hon fick ut av det. Sedan har vi en stund av bön där alla deltagarna ber, också slutar vi som vi började med en stund av lovsång.

Men nu är det söndagsmorgon och idag ska vi åka till Stockholm och träffa "Stockholmsfamiljen" och se deras yngsta dotter spela en fotbollsmatch.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: