8 sep. 2024

Tidig söndagsmorgon den 8 september 2024

 

 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet


Förra söndagen medverkade musikkåren i Västerås på en friluftsgudstjänst i Ugglas park i Strängnäs. Det är kåren i Strängnäs som anordnar dessa friluftsmöten och kårens ledare, Daniel Viklund sjöng och predikade. Ca 130 människor hade tagit plats i bänkarna för att vara med på gudstjänsten.
Mot slutet av gudstjänsten började det regna och förvånansvärt många stannade kvar i regnet ända till gudstjänstens slut.

Under veckan har vi också haft möjlighet att besöka "Strömstadsfamiljen" med barn och barnbarn.

Men nu är det söndag igen och idag har kåren i Västerås en kårdag som markerar starten på höstterminens verksamheter. Samlingen äger rum på Harakers Bygdegård, norr om Västerås. Vi räknar med att det blir ca 40 deltagare som samlas för gemenskap med olika aktiviteter, undervisning, inspiration inför hösten och bön.

Ikväll är det ekumenisk bön på Frälsningsarmén kl.18:00. Vi samlas från de olika kyrkorna och församlingarna till bön den första söndagen varje månad. Gäst ikväll är evangelisten Ingemar Helmner. Det väcker en del minnen. Ingemar och jag var talare på en tältmöteskampanj på lägergården Högaberg i Örserum mellan Tranås och Gränna. Rut och jag hade nyligen kommit tillbaka till Sverige efter att ha arbetat som lärare på Jelöy Folkehögskole i Norge i nio år. Vi bodde då i Borås. Det måste ha varit någon gång runt 1989! Det är alltså 35 år sedan. Vart har alla åren tagit vägen?

Ja, vi arbetade tjugo år på Frälsningsarméns Sociala Institut, ett utbildningsinstitut för Frälsningsarmén i Sverige. Därefter blev vi ledare för Frälsningsarmén i Lettland under tre och ett halvt år. Därefter blev det ytterligare fyra år som mentorer för frälsningsofficerare i Norge. Idag är vi fortfarande mentorer för ett antal frälsningsofficerare i Sverige.

Under de här åren har vi också fått privilegiet att förkunna i många olika länder: Kanada, USA, Argentina, Island, Färöarna, Norge, Danmark, Sverige, Finland, Lettland, Polen, Moldavien, Tyskland, England, Spanien, Sydafrika, Ryssland.

Men Rut och jag är fortfarande aktiva i det verk Gud har kallat oss till. Under nuvarande höstterminen har vi inbjudningar att tala på många olika platser i Sverige och Norge.

För den som vill "följa med" på våra olika resor kan du följa med på "Tidig söndagsmorgon" på vår Facebook-sida. Varje söndag kommer jag säkerligen att skriva något om detta.

Och till alla som följer med i vårt bibelläsningsprogram UTMANINGEN, läser vi idag det sista kapitlet på Jeremia bok. I morgon börjar vi med Klagovisorna.

Men nu önskar jag dig en välsignad ny vecka,
Peter Baronowsky



Inga kommentarer: