4 sep. 2018

”Civilsamhället måltavla i hätsk och okunnig debatt”

- Clive T Adams med flera representanter för civilsamhället i DN Debatt -

Civilsamhället är en garant för ett välfungerande samhälle. Men just nu är inte minst den del som på olika sätt vilar på religiös grund en tydlig måltavla i en allt mer hätsk debatt. Politiken behöver skaffa sig kunskap för att förhålla sig sansat och balanserat till de religiösa rörelserna, skriver företrädare för civilsamhällesorganisationer....

Civilsamhället är arenan för människor att organisera sig demokratiskt i enlighet med sin övertygelse. Det konfessionella civilsamhället har en unik roll för att bekämpa avarter där religion används som argument för motsatsen till vår människosyn om allas lika värde. Det har också särskilda nycklar för den existentiella hälsan, som ser ut att sjunka i vårt land.

Det måste finnas utrymme och stöd för den andliga dimensionen av människan i ett samhälle. Liksom civilsamhället i stort är trosbaserade organisationer pusselbitar för människans förståelse av världen och sin egen plats i den. Det finns många anledningar att värna den religionsfrihet, yttrande- och organisationsfrihet som gått hand i hand med hela det svenska demokratiska projektet.


Läs mer HÄR

Inga kommentarer: