5 sep. 2018

Frälsningsarmén gör startkit inför dyr skolstart

- Dagen -
 

Ryggsäck, höstskor, jympakläder - det är en hel del som behövs när skolan startar om efter sommarlovet. För de som lever på minimum blir det en hård smäll. Frälsningsarmén gör flera insatser för föräldrar och barn inför skolstarten.

I genomsnitt kostar en skolstart för ett barn runt 1 100 kronor, enligt en undersökning från Blocket och Kantar Sifo. För en ensamstående förälder som redan lever på existensminimum blir det en tuff ekvation att lösa. Det är här Frälsningsarmén kommer in i spelet.

Helena Andersson är kårledare för Kår 393 i Stockholm och ansvarig för församlingens sociala verksamhet. Hon har de senaste veckorna varit med och delat ut kläder till skolbarn och en och annan matkasse.

– Alla vi möter får berätta vad just de behöver hjälp med, säger hon.

– Och vi försöker på bästa sätt hjälpa dem med vad vi kan. En av kårerna har exempelvis delat ut ett skolstartskit med en ryggsäck fylld med det som behövs, som pennor, block och sådant.

Genom kårernas sommarläger för ensamstående föräldrar eller genom andra verksamheter får Frälsningsarmén kontakt med de som behöver hjälp. Ryktet om var hjälp finns att få brukar också sprida sig på egen hand. Förutom ensamstående kan det vara arbetslösa, sjukskrivna eller nyanlända som hör av sig.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: