20 sep. 2018

Muslimskt råd vill porta Franklin Graham från Storbritannien

Evangelisten Franklin Graham är planerad att tala på en kristen festival i nordvästra England nästa helg. Men nu anser en muslimsk organisation och flera politiker att Graham borde nekas visum till Storbritannien. Graham har uttryckt hat mot muslimer och andra minoriteter, menar de.

”Lancashire Festvial of Hope” är namnet på den kristna festival som äger rum i brittiska staden Blackpool den 21–23 september. Huvudtalaren på festivalen är amerikanen Franklin Graham, son till världsberömde evangelisten Billy Graham som lämnade jordelivet tidigare i år.

Men nu är det oklart om Graham kommer kunna närvara på festivalen. Flera politiker samt Storbritanniens muslimska råd försöker nämligen hindra Graham från att få visum till landet. Det skriver bland annat tidningen The Guardian.

”Regeringen har tidigare portat individer som de hävdar inte ’främjar allmänhetens bästa´. Herr Grahams uttalanden finns inspelade och visar tydligt ett hat mot muslimer och andra minoriteter”, säger det muslimska rådet, enligt tidningen.

Det rådet syftar på kan vara att Franklin Graham har sagt att islam är en ”ond religion” och att samkönade äktenskap inte är Guds vilja.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: