27 sep. 2019

Dagens Andakt 27 september”Saliga är ni när man skymfar och förföljer er och på allt sätt förtalar er för min skull. Gläd er och jubla, er lön blir stor i himlen. På samma sätt förföljdes ju profeterna för er tid.” (Matt 5:11-12)
En gång när Frälsningsarméns grundläggare William Booth predikade på en gata i London, var det en man som spottade honom i ansiktet. En av Booths medarbetare vill torka bort spottloskan från hans skägg, men Booth sa: ”Rör det inte! Det är en medalj”. 
Vi tänker ibland, att det var lättare förr i tiden, att vara kristen, men att vara kristen har alltid inneburit att man varit i konflikt med denna världen. Den som verkligen vill vara Kristi efterföljare måste räkna med förföljelse. Även om Booth inte sökte upp svårigheter för dess egen skull, menade han att förföljelsen hade vissa goda effekter. När människorna kastade ruttna tomater och ägg, ja till och med urin på frälsningssoldaterna hävdade Booth, att detta åtminstone hade med sig det goda att ingen skulle gå med i Frälsningsarmén för egen vinnings skull. Endast den som hade fått sitt hjärta förvandlat av Jesus, skulle utsätta sig för något så förfärligt.   
BÖN
Jesus tack för att du inte överger oss när människor förföljer oss eller förtalar oss. Hjälp oss att tillsammans med dig tåligt dela den smälek som du fick utstå och som varje sann lärjunge får utstå.
 ______________________
Dagens andakt på norsk http://dagensandaktpanorsk.blogspot.com.
Daily devotion in English: http://dailydevotioninenglish.blogspot.com.
______________________

Inga kommentarer: