27 jan. 2020

Clive Adams: Bristen på samtal om tro ger psykisk ohälsa

Frälsningsarméns ledare för Sverige vill utmana kristna att ta ledningen för att driva frågan om det existentiella perspektivet som en självklar del av att vara människa.

- Clive Adams skriver på Dagen Debatt -
Det sekulära samhällets neutralitet är en myt. När det gäller livsåskådning är det omöjligt att vara neutral. I stället medför strävan efter neutralitet att man tappar det existentiella perspektiv som gör människan till människa....


Här i Norden har majoriteten av oss det så bra när det gäller den materiella standarden. Ändå är den psykiska ohälsan mer utbredd och antalet självmord högre än till exempel i mitt hemland Sydafrika, där levnadsstandarden är så mycket lägre. Jag tror skillnaden beror på att Sverige försöker tona ner det existentiella perspektivet.

Ju mer vi tränger bort de existentiella frågorna, desto mer kommer vi få se en ökning av den psykiska ohälsan och av samhällsproblem som ensamhet, våld, rotlöshet och utanförskap.

För Frälsningsarmén är tron på Bibeln som Guds ord grunden för all den hjälpverksamhet vi driver. Vi betraktar människan som en helhet, med behov som inte bara är fysiska och psykiska utan även existentiella.


Läs mer här: https://www.dagen.se/debatt/clive-adams-bristen-pa-samtal-om-tro-ger-psykisk-ohalsa-1.1651035

Inga kommentarer: