1 jan. 2020

Om rupeba och om oss

rupeba handelsbolag
Egilsvägen 58
723 55 Västerås

Tel: 0723 96 94 80
Hemsida: www.rupeba.se
e-post: info@rupeba.se

Swishnummer: 123 117 3301
Bankgiro: 381-0074 (rupeba hb)

Bankkonto: 9024 8899408 (rupeba hb)
 

Org.nummer: 9697304906
VAT-nummer: SE969730490601

rupeba är en förkortning för Rut och Peter Baronowsky.

   År 2007 startade vi  rupeba  handelsbolag. Det var en tid då vi tänkte gå i tidig pension och   använda tiden för att skriva böcker och sprida kristen undervisning på   nätet (Nu blev inget av men pensionen då. I stället blev det Lettland  och senare Norge).

Den 1 april 2008 öppnade vi hemsidan www.rupeba.se som sedan har uppdaterats med nya inlägg varje dag.

   Vi drivs av en passion av att producera och sprida kristen undervisning. Det gör vi på flera sätt:
 1/ Genom att trycka och sälja böcker
 2/ Genom hemsidan. Vi har hittills haft mer än en miljon besök på sidan.
 3/ Genom förkunnelse i mötesserier, seminarier och bibelhelger


Den  första boken vi tryckte betalade  vi själva och sedan dess har vi kunnat  fortsätta med bokutgivandet med  de inkomster vi fått från bokförsäljning.
Du kan besöka vår webbshop här: https://rupeba.se


Vår affärsidé: Vi vill med rupeba förmedla kristen undervisning i tal och skrift till "uppbyggelse, uppmuntran och tröst" (1 Kor 14:3).
 Eventuellt överskott av verksamheten återinvesteras i rupeba hb för att producera och förmedla mer kristen undervisning. 


OM OSS
Vi heter Rut och Peter Baronowsky har varit gifta med varandra över 50 år!

I nio år bodde vi i Norge och arbetade som lärare vid Frälsningsarméns folkhögskola på Jelöy i Moss. Peter som bibellärare och Rut som musiklärare samt ansvarig för den internationella (engelsktalande) linjen. Peter var dessutom ledare för Frelsesarmeens Bibelskole, där även Rut undervisade.

Därefter arbetade vi i 20 år som ledare för ett institut för Utbildning, Utveckling och Utvärdering inom Frälsningsarmén i Sverige. Där undervisade vi  i många olika ämnesområden:
-Ledarskap/administration
-Arbetsmiljö/kvalitetssäkring
-Ideologiska kurser/bibelkurser
-Själavårdskurser/äktenskapskurser

Vi har även haft förmånen att under de senaste 30 åren bli inbjudna som talare/föreläsare/predikanter till många olika platser och länder. Förutom Sverige har vi varit talare på konferenser, kurser, bibelhelger, väckelsemöten i Norge, Danmark, Finland, Island, Färöarna, Lettland, Tyskland, Ryssland, Moldavien, Spanien, Storbritannien, Argentina, Sydafrika, USA och Kanada.

Den 1 juli 2009 flyttade vi till Riga för att bli ledare för Frälsningsarméns verksamheter i Lettland. Riga var sedan vårt hem och vår arbetsplats i tre och ett halvt år, därefter blev vi pensionerade och flyttade hem till Sverige julen 2012.

Efter bara några månader i Sverige fick vi frågan om vi ville komma och arbeta för Frelsesarmeen i Norge i två år som mentorer/coacher för de unga officerarna. De två åren blev fyra och sommaren 2017 flyttade vi hem till Sverige på nytt.

I Sverige fick vi en förfrågan att under en period vara mentorer/coacher för officerare i Sverige/Lettland och undervisa på Distansbibelskola Norr.

Inga kommentarer: