9 juli 2023

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 9 juli






Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Veckan började i Strömstad med besök hos mellansonen med familj  (Bild 1 är från hamnen i Strömstad). På måndagskvällen var det fotbollsträning för båda döttrarna och pappan som är fotbollstränare i IFK Strömstad.
Jag har förstått att det ingår i föräldrars och farföräldrars plikter att sponsra det lag som barnen spelar i. Förra året fick jag en necessär och en livrem som jag fortfarande har mycket glädje av. I år frestade familjens yngsta fotbollsspelande dotter med en kalender för 2024 med en stor bild på laget (Bild 2). Du kanske kan hitta barnbarnet på bilden om du kan läsa den lilla suddiga texten under bilden. På bilden kan du kanske också urskilja fotbollsspelarens pappa.

Men det är inte bara i Strömstad som fotbollsspelarna bidrar till klubbens ekonomi. För några veckor sedan ringde en liten pojke på dörren hemma i Irsta. Han var så liten att han nästan inte våga prata. Jag såg att hans mamma var med på behörigt avstånd för att gjuta mod i sin lille son. Han kom från Irstas fotbollsverksamhet. Det verkar som om alla barn i Irsta är med där för det cyklar förbi tjogtals barn i föreningens gröna tröjor. Han talade så svagt att jag nästan inte kunde höra vad han sa, men jag förstod att det handlade om lite korv som man skulle skriva upp sig för. Det gick några veckor och sedan kom han tillbaka med ett jättepaket med korv och bad mig swisha 250:- kronor. Det kommer antagligen att ätas mycket korv hos familjen Baronowsky den närmaste tiden. Men det var ju för ett gott ändamål jag köpte korv.

I fredags fick vi besök av de flesta i Stockholmsfamiljen. Den äldsta dottern är på kyrkans läger den här veckan. 
I lördags fyllde det nyss nämnda barnbarnet 11 år (hon med kalendern med IFK Strömstad).

Och idag är det söndag och dags för friluftsmöte på Djäkneberget. Det är Rut som talar, jag som leder mötet och musikkåren som spelar (Bild 3 som kommer från kårens Facebook-sida).

Med önskan om en välsignad ny vecka,
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: