3 dec. 2023

Tidig söndagsmorgon i Frufällan

 Den här söndagsmorgonen, den första advent (Bild 1), vaknar vi upp i Frufällan (Bild 2) i Borås. Vi tillbringar helgen tillsammans med äldste sonen Mikael och hans fru Johanna.

På lördagskvällen fick vi vara med om en fantastiskt fin gospelgudstjänst på Equmeniakyrkan i Fristad. Johanna hade bundit samman gospelkörens sånger med bibelläsning från världens skapelse, genom profeterna och till Jesu ankomst till jorden (=advent). Johanna sjöng i gospelkören (Bild 3) och Mikael spelade trumpet i komp-gruppen (Bild 4).

Veckan som gått:
I tisdags kväll samlades hemgruppen hemma hos oss. Deltagarna kom mangrant trots stormen som rasade utanför.

I torsdags var det övning med hornmusikkåren.

I onsdags var vi på en samling för pensionerade officerare i Stockholm. Jag tror att det är den första samlingen för pensionerade officerare som vi är med på. Det var i och för sig många år sedan vi gick i pension, men jag har nog inte riktigt förstått att vi är pensionärer. Då vi blev officerare lovade vi att älska och tjäna Gud så länge vi lever. Och vi lever ju fortfarande!

En av huvuduppgifterna för Rut och mig är att förkunna Guds Ord varhelst vi blir inbjudna att göra det. Förra veckan var vi i Polen och undervisade på en samling för frälsningsofficerarna i Polen, en Officers retreat. Resan till Polen var årets sista undervisningsuppdrag för vår del. 

Under året har vi haft Bibelhelger och andra samlingar på följande platser: Trelleborg, Kiruna, Örnsköldsvik, Umeå, Söderkåren i Stockholm, Sogndal i Sognefjorden i Norge, Lidköping, Strömstad, Warszawa, Uppsala och Vallbykyrkan i Västerås. Sedan har vi naturligtvis också i någon mån bidragit med förkunnelse på "hemmaplan", Frälsningsarmén i Västerås. På hemmaplan är vi också ansvariga för en av hemgrupperna och så spelar vi i hornmusikkåren.

Men nu är det söndagsmorgon den första advent och snart är det dags att åka till förmiddagsgudstjänsten i Equmeniakyrkan i Fristad och därefter är det dags att köra tillbaka till Västerås och en ny vecka.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: