29 jan. 2019

Abort tillåts till födseln – fick demokrater att jubla

- Världen idag -
Delstaten New York har fått en ny lag som tillåter aborter ända fram till födseln. Den röstades igenom under jubel och applåder från demokraterna som fått stöd från förra utrikesministern, Hillary Clinton.

Efter en intensiv debatt i New Yorks lagstiftande församling antogs lagförslaget under dundrande applåder, med 38 röster för och 28 emot, rapporterar Christian Post.

I 12 år har abortförespråkare försökt få igenom den så kallade ”Reproductive Health Act”, som avkriminaliserar aborter efter 24:e veckan.

Tidigare fick endast legitimerade läkare utföra aborter till och med 24:e veckan i delstaten New York. Med den nya lagstiftningen tillåts läkare, barnmorskor och praktiserande sjuksköterskor att utföra aborter under hela graviditeten.

I den nya lagtexten anges att sena aborter kan utföras om fostret inte är levande eller om ”aborten är nödvändig för att skydda patientens liv eller hälsa”. Men begreppet ”hälsa” kan tolkas ganska brett, och bedömare menar att det även kan inkludera fysiska, känslomässiga och familjemässiga problem eller om kvinnans ålder är hög.

”I själva verket kommer fri abort att vara tillgänglig fram till födseln – om kvinnan vill göra slut på sitt fullt utvecklade barn på grund av att hon hävdar att det är för mycket för henne att ta itu med ekonomiskt, känslomässigt eller på annat sätt, så kommer hon att tillåtas att göra det”, säger Will Maule, kommentator på nyhetssajten Faithwire.


Läs mer HÄR

Läs också "Moralisk kollaps i New Yorks abortbeslut"

Inga kommentarer: