10 jan. 2019

Enhet, ja – men utan avkall på bibeltro

- Stefan Swärd i Världen idag -
Enheten får inte medföra att den teologiska och andliga analysen av kristna församlingens inriktning, prioriteringar och tro tystnar och uppfattas som obekväm.

Bristen på bibeltro och förankring i Bibelns lära och förkunnelse tar sig en rad olika uttryck i den moderna kyrkan. Kampen för bibeltron och att värna om Guds ord som centrum för församlingens liv och lära är inte en kamp som går mellan samfund. Det är en utmaning för varje kristen församling i vår tid, och för varje enskild kristen. Så mycket i vår tid vill utmana och påverka oss att överge Bibeln som rättesnöre för lära och liv.

Ett allvarligt tecken på distans från Guds ords centrum är att syndens allvar och konsekvenser tonas ner. Man talar bara om Gud som kärlek, inte om en Gud som visar vrede över synden och dömer synden. Det medför att behovet av frälsning och omvändelse nedtonas. Vilket leder till en konsekvens att evangelisation blir oviktigt och att mission inte blir omvändelseförkunnelse, utan fokus hamnar på socialt engagemang.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: