18 okt. 2019

Frälsningsarmén vill stötta hela vägen – från gatan till ett nytt liv

- Pressmeddelande -
Hösten är här och det blir allt tuffare för den som inte har en bostad. I oktober genomför Frälsningsarmén en insamling för att hjälpa människor som lever i hemlöshet, såväl akut som långsiktigt. En oroande trend är att fler och fler barnfamiljer drabbas av vräkning.

Antalet barnfamiljer som vräks från sina bostäder fortsätter att öka, visar nya siffror från Kronofogden. Under årets första sex månader fick 253 barn uppleva att båda eller någon av föräldrarna blev av med sitt hem, en ökning med 22 barn jämfört med första halvåret 2018.

Dessutom tillkommer de barnfamiljer som redan lever i hemlöshet och inte finns med i Kronofogdens statistik. Enligt Rädda Barnen är det tusentals barn i Sverige som tvingas bo i tillfälliga bostäder såsom osäkra andrahandskontrakt, på vänners soffor eller på vandrarhem.

–Vi möter hela tiden utsatta barnfamiljer ute på våra kårer (församlingar) och sociala verksamheter. Barn som redan far illa blir ännu mer utsatta när de blir av med sitt hem. Att inte ha en fast punkt i tillvaron kan ge förfärliga konsekvenser för de drabbade, säger Per-Uno Åslund, biträdande chef för Frälsningsarméns sociala division. 


Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/fralsningsarmen/pressreleases/fraelsningsarmen-vill-stoetta-hela-vaegen-fraan-gatan-till-ett-nytt-liv-2931711

Inga kommentarer: