30 okt. 2023

Lite ljus i höstmörkret: Läs en bra bok

 


Varje måndag en tid framöver kommer vi att ge en presentation av en av våra böcker.

Idag handlar det om "DAGBOKEN: Små tankar för märkvärdiga dagar". På omslaget ser vi våra två äldsta barnbarn. Bilden är tagen av barnbarnens mamma. Idag har barnbarnen blivit 18 äldre och är nu unga män.

Den första april 2008 kände vi en kallelse att var med på nätet till försvar för klassisk kristen tro. Rut skrev då varje dag en andakt till vår hemsida och blogg. Efter ett tag fick vi idén att ge ut Ruts andakter som en andaktsbok. Vi ville gärna ge ut boken till jul och Rut fick ligga i för att klara av att skriva några andakter varje dag så att boken skulle hinna bli tryckt till jul. Vi skickade texten till tryckeriet i november. Vi funderade nog en hel del om vi skulle lyckas sälja några böcker till jul.

I december var vi i Milano tillsammans med yngste sonens familj. En kväll satt jag på hotellet och kollade min e-postlåda. Där kom ett mail från divisionschefen i Norra divisionen med en beställning av DAGBOKEN som julklapp till alla officerarna i divisionen. Då hade vi ännu inte fått några böcker från tryckeriet, men vi lovade att skicka böcker efter en lista som vi fick från divisionschefen. Vi fick böckerna och hann skicka ut dem i god tid före julafton. Boken har senare blivit översatt till norska och engelska och det är vår mest sålda bok.

Även om väldigt många har köpt den svenska boken leder fortfarande försäljningen av den norska boken stort. Vi kanske kan hinna ifatt den norska versionen om några år.

På baksidan av boken kan man läsa:

___________________
Andakterna i DAGBOKEN har under en tid publicerats som Dagens Andakt på den kristna hemsidan www.rupeba.se.

Varje dag har det funnits en ny andakt på hemsidan och många människor har blivit berörda och hört av sig:

"Dagens andakt är det enda jag orkar läsa ibland när jag inte orkar öppna Bibeln, för det är alltid lika tänkvärt och bra och man mår bättre under dagen! Tack för en superbra sida!"

"Vill bara tacka för dagens andakt som gav mig just den input och kraft jag behövde."

"Vill tacka för dagens andakt. Har den som skärmsläckare på jobbet o hemma. Den ger mycket välsignelse!"

"Villa bara säga tack för dagens andakt. Jag har den på min facebook och är mkt glad för den"

Då vi nu ger ut DAGBOKEN i bokform är det med förhoppningen att du också ska bli uppbyggd, vägledd och välsignad varje dag under året. Andakterna bygger på Ruts dagboksanteckningar under många år.

Små tankar för märkvärdiga dagar. Alla dagar är märkvärdiga, värda att lägga märke till. Bibeln säger: "Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte?" (Jes 43:18). Välkommen du också att lägg märke till vad Gud gör i andras liv - och i ditt.
___________________

Om du vill köpa boken till dig själv eller som present till någon kostar den 160:- (Postens porto tillkommer).

Du kan köpa den i vår Webbshop på www.rupeba.se, eller genom ett mejl till info@rupeba.se.

Inga kommentarer: