22 okt. 2023

Tidig söndagsmorgon den 22 oktober

 





Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

En stor händelse för oss den här veckan var att i tisdags få en leverans från tryckeriet med vår senaste bok "nya Psalmboken" (Bild 1)

Psaltaren i Bibeln har varit en inspirationskälla för många människor i hundratals år.

I Bibelns psalmer möter vi starka uttryck för glädje, hänförelse och tacksamhet. Men vi möter också uttryck för förtvivlan, besvikelse och hopplöshet.

Många generationer har genom psalmerna fått hjälp att sätta ord på sina egna känslor och upplevelser.

I denna andaktsbok, som fått titeln "nya Psalmboken", får du en andakt till var och en av de 150 psalmerna i Bibeln. Till varje psalm finns också kommentarer och något att fundera vidare på.

"nya Psalmboken" kostar 160:- (postens porto tillkommer). Du kan beställa den genom ett mail till info@rupeba.se eller i vår webbshop på www.rupeba.se.

PS
"nya Psalmboken" passar utmärkt i stället för en blomma om du ska besöka någon. Blommorna vissnar men andaktsboken lever vidare.

I tisdags hade vår hemgrupp samling hemma hos oss. Samlingarna innehåller kaffe - lovsång - bibelsamtal och bön. Till varje samling läser vi ett kapitel i Bibeln och på hemgruppen får var och en redovisa vad som talat speciellt till dem i det kapitlet. I hemgruppen är det inte någon som har ett bibelstudium utan samlingarna liknar mer beskrivningen av samlingarna i den första församlingen:
"När ni samlas har var och en något att ge: en psalm. ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning." (1 Kor 14:26).

I torsdags hade musikkåren i Västerås sin sista övning innan Brassfestivalen i Södertälje på lördagen (Bild 2). Vår musikkår har valt att spela nyare arrangemang av kända lovsånger och vi bad på övningen att vår musik skulle få vara en smittsam lovsång som stiger upp till himlen.

Brassfestivalen var en höjdare för alla som vill höra Brassmusik med ett budskap.

Men nu är det söndagsmorgon och idag har vi, som vanligt, gudstjänst klockan 15:00. Det blir en annorlunda gudstjänst. Det blir en familjefest som engagerar alla åldrar (Bild 3).

Med bön om en välsignad ny vecka för dig
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: