4 okt. 2023

När ska polletten trilla ner hos våra teologer och pastorer?

 



( Bildtext: Forskaren David Goodhew konstaterar att kyrkor med ett nedbantat, kulturanpasssat budskap minskar, medan kyrkor som har med hela den kristna tron växer. Fenomenet är allmänt och välkänt – men vad vi gör med den kunskapen? undrar ledarskribenten. Foto: Mikael Good)

- Stefan Gustavsson i Världen idag -

"Växande församlingar fostrar lärjungar, som kan föra tron vidare tro till andra"

Många kyrkosamfund är på tillbakagång idag, men...

"Men det finns
 också en dramatiskt motbild. Under de senaste decennierna har tusentals nya kyrkor, av olika varianter, vuxit upp över hela landet. I London är gudstjänstbesöken på söndagarna i dag tio procent högre än vad de var för 40 år sedan. Stora församlingar blomstrar: Elim Pentecostal Church i London har på 25 år vuxit från 50 000 till 75 000 medlemmar!

Tillväxten beror delvis på migrationen, med kristna från andra kontinenter som tar med sig en levande tro, med det är långt ifrån hela förklaringen. Viktigare är att växande församlingar fostrar lärjungar, som kan föra tron vidare tro till andra: ”Framgångsrika kyrkor lär människor hur man introducerar andra till tron ​​och visar dem vad det är att vara kristen.”

Läs mer här:
https://www.varldenidag.se/ledare/nar-ska-polletten-trilla-ner-hos-vara-teologer-och-pastorer/repwhu!uecP0tcTrUHEsGzx5N2oEQ/


Inga kommentarer: