14 jan. 2024

Tidig söndagsmorgon den 14 januari

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så blev det söndag igen! Igår läste vi (= alla vi som följer med i UTMANINGEN, Gamla Testamentet på två år) det sista kapitlet i Krönikeböckerna. Idag börjar vi läsningen av nästa bibelbok som är Esra bok (Se bilden).
 
Vi började läsa Krönikeböckerna i mitten av november förra året och nu har vi läst färdigt båda Krönikeböckerna.

För dig som inte har följt med i bibelläsningsplanen UTMANINGEN förut kan det vara en bra tidpunkt att följa med i bibelläsningen nu. Antingen kan du läsa den på den här sidan varje dag eller också kan du få dagens avsnitt som ett mail hem till dig. Du behöver bara skicka ett mail till info@rupeba.se och skriva ett enda ord "UTMANINGEN" så blir du med på vår utsändningslista från nästa dag. Det kostar inget och du kan avsluta din "prenumeration" när du vill. Just nu skickar vi ut det dagliga mailet till ett par hundra mottagare.

Mycket av vad vi gör på rupeba bygger på en av våra viktigaste målsättningar: "Att stimulera Guds folk att läsa Guds ord". Därför blir vi uppmuntrade varje gång vi får signaler om att många människor samlas i bibelsamtal och bön.
För en tid sedan fick vi en beställning på trettio exemplar av "GÅVOBOKEN, du är rikare än du tror" med ledarhandledning. Den skulle användas i kårens hemgrupper.
I början av året fick en vi beställning från en annan kår på åttio texthäften i bibelsamtalsprogrammet TIO STEG FRAMÅT, fyrtio häften av del 1, PÅ VÄG, och fyrtio häften av del 2, VÄGEN VIDARE, samt två Ledarhandlingsböcker. (Du kan läsa mer om våra bibelsamtalsprogram i vår webbshop på www.rupeba.se.


Till slut till alla som ska börja läsa UTMANINGEN. Det första kapitlet finns på den här sidan lite längre ned. Här kommer en liten introduktion till Esra bok:
________________________

Esras bok fortsätter där Krönikeböckerna slutar. Boken skildrar hur den första gruppen deporterade judar återvänder från den babyloniska fångenskapen år 538. Den räknar upp vilka som återvände och berättar om deras återkomst, uppförandet av ett nytt tempel i Jerusalem och dess invigning. 

Kap 1-6  Återvändandet under Serubbabel
Grunden till Templet läggs
Tempelbygget upphör på grund av motstånd

Kap 7-10  Återvändandet under Esra
Folkets synd och Esras sorg
Folket ånger och dess konsekvenser

________________________

Med önskan om Guds välsignelse inför den nya veckan
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: