15 jan. 2024

Vittnesbördet: BEDRAGAREN ÄR DÖD OCH BEGRAVEN


- Från Jesus.se Text: PETTER ALLGULIN, Foto:TIMO KARI -

Jakten efter pengar för att skapa identitet eskalerade till en extrem livsstil under decennier. Följ med i Fredrik Nygårds dramatiska livsresa som innehåller lyxig tillvaro på casinot, bedragna vänner, självmordsångest och lögn och manipulation på hög nivå.

En dag kom en snabb befrielse och en total förvandling.

I tjugoårsåldern tog Fredriks Nygårds manipulativa beteende fart och begäret efter pengar växte. Han började med telefonförsäljning och ju bättre man kunde snacka, desto mer pengar fanns att hämta.
– När jag började var jag en medioker jantelagsperson. Jag utvecklades till en rå, livsfarlig säljare, berättar Fredrik.
Gränserna flyttades och det blev naturligt för Fredrik att ljuga för att tjäna mer pengar. Han målade upp produkterna som mycket bättre än vad de egentligen var. Han blev duktig på att manipulera.
Under denna tid var han också i en kristen miljö där det talades ganska mycket om ekonomisk välsignelse. Det triggade Fredrik snett och ökade hans pengabegär.
– Jag jagade pengar för det gav mig identitet. Både spelandet och säljandet. När jag hade pengar så var jag någon, det gav mig en fejkad ryggrad, berättar Fredrik.

Inga kommentarer: