7 jan. 2024

Tidig söndagsmorgon i Borås söndagen den 7 januari



 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Årets första vecka i det nya året är på väg att gå mot sitt slut. I går, lördag, var det Trettondag Jul. Trettondagens evangelietext handlar om hur de visa männen från Östern kom till Jerusalem för att tillbe den nyfödde Jesus (Matt 2:1-2). Då de kom fram till Betlehem och fick se barnet med Maria då "föll de ner och tillbad det, och de tog fram sina skatter och överlämnade gåvor till barnet: Guld, rökelse och myrra" (Matt 2:11).

Vi som läser detta kanske inte är några vise män från Östern, men Trettondagens Episteltext talar om för oss hur vi kan förhålla oss till denna händelse idag:
"Då ska hans härlighets makt styrka er och ge er all kraft till att vara uthålliga och tåliga i allt. 
Med glädje ska ni då tacka Fadern, som har gjort er värdiga att få del i det arv som de heliga har i ljuset.
Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. I honom är vi friköpta och har förlåtelse för våra synder." (Kol 1:11-14).
Det kan ju vara ett bra sätt att falla nedbringa vår hyllning till Jesus idag!

Idag är det söndagsmorgon och vi befinner oss i Borås. Vi är inga vise män, men vi kommer faktiskt också från öster (Västerås ligger öster om Borås). Vi kommer inte på kameler, men vi har kört bil till Borås. Vi kommer inte med Guld, rökelse och myrra, men vi kommer för att gratulera två kära släktningar som har slagit ihop firandet av sina födelsedagar i januari. Johanna (vår äldsta svärdotter) planerar att fylla femtio år lite senare i januari och Selma (deras yngsta barn) som har fyllt 18 år tidigare i januari (Bild 2). Hon har dessutom klarat av att ta körkort denna vecka, både teoriprov och uppkörning! Om du undrar vad som står på deras band så står det på den vänstra "Happy 18th birthday" och på den högra "Happy 50th birthday".

Firandet började i en Bowling-hall i Borås. Därefter var det middag i Bowling-hallens restaurant. Efter middagen blev det karaoke. Om någon inte vet vad karaoke är, så slog jag upp det på internet: "Karaoke är en form av underhållning där en person sjunger till en förinspelad musik med text som visas på en skärm. Ordet “karaoke” kommer från japanska och betyder “tom orkester”Karaoke är populärt i många länder, inklusive Sverige, och det finns karaokebarer och karaokeboxar där man kan sjunga karaoke med vänner eller familj"Kvällen avslutades hemma hos Mikael och Johanna med kaffe och tårtor.

Men nu är det tidig söndagsmorgon i Borås och det är 12 grader kallt. Det känns nästan som en skön vårdag jämfört med vädret i Västerås igår då vi åkte hemifrån. Då visade bilens termometer att det var 25 grader kallt!

Med önskan om en välsignad söndag

Borås söndag morgon 05:36
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: