28 jan. 2024

Tidig söndagsmorgon i Gävle

 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Ja, nu känns det att vårterminen har kommit igång ordentligt. I tisdags hade vi Hemgruppen samlad hos oss för årets första samling. Vår bibelläsning denna gång var det sista kapitlet i Andra Tessalonikerbrevet. Under hela höstterminen har vi studerat de båda Tessalonikerbreven. De har sammanlagt åtta kapitel och eftersom vi samlas varannan vecka så har det tagit oss 16 veckor. På våra samlingar får var och en berätta vad som har "talat" mest till honom eller henne i det aktuella kapitlet.

I torsdags var det årets första övning med hornmusikkåren för vår del. Övningarna startade egentligen en vecka tidigare men då var vi bortresta. Under vårterminen har de olika grupperna ansvar för var sitt möte och nästa söndag är det musikkårens tur att ansvara för mötesledning, predikan och allt annat som händer under gudstjänsten.

Vår Hemgrupp har ansvar för mötet den 10 mars. I vår Hemgrupp är sju av deltagarna hornmusikanter, så Hemgruppen kan ha sin egen musikkår det mötet.
Rut och jag ansvarar för mötesledning och predikan, hela gruppen får vara med och leda lovsången under gudstjänsten och svara för bibelläsning, bön, vittnesbörd solosång och allt annat.

Men nu är det söndagsmorgon och idag vaknar vi upp i Gävle där vi har en bibelhelg på Frälsningsarmén. Igår hade vi bibelstudier 15:00, 17:00 och 19:00 med paus med förfriskningar mellan samlingarna. Idag har vi avslutningsmötet på bibelhelgen klockan 11:00 och sedan åker vi tillbaka hem till Västerås.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: