28 apr. 2024

Tidig söndagsmorgon i Strömstad

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

 






Tidigt på lördagsmorgonen satte vi oss i bilen för att åka till Strömstad. Strömstadsfamiljens äldsta dotter Linnea, ska konfirmeras på söndag. Då vi tittade ut genom köksfönstret vräkte det ned snö (Bild 1). Stockholmsfamiljen hade startat en timme tidigare och vi möttes på motorvägen som går genom Västerås.

Efter många timmar i bilen kom vi fram till Strömstad och checkade in på hotellet.
Därefter träffade vi Strömstadsfamiljen i Strömstad och gick på en vandring genom staden.

Först kom vi till hamnen där båtarna ut till Kosteröarna lägger ut (Bild 2). Och plötsligt märkte vi att det ymniga snövädret förvandlats till blå himmel och sol.

Därefter fortsatte vi upp på det stora berget och fick en utsikt ut över havet (Bild 3).

Sedan fortsatte vi till Idrottsplatsen och så blev det "spontanfotboll" (Bild 4). Fotboll engagerar både våra barn och deras barn. 

Efter fotbollen åkte vi en sväng för att titta på Daniels arbetsplats. Han är bygglärare på Strömstads gymnasium och Bygghallen är hans "Klassrum" (Bild 5).

De yngsta deltagarna passade på att pröva hur det skulle kännas att gå på bygglinjen på gymnasiet. På bilden ser vi från vänster Stockholmsfamiljens yngsta dotter Nina, Strömstadsfamiljens yngsta barn Charlie och näst yngsta Maja.

Men orsaken till att vi befinner oss i Strömstad är äldsta Strömstadsfamiljens äldsta dotter Linnea. Och det är hon som konfirmeras idag. Men det har inte hänt ännu, så det får jag återkomma till en annan dag.

Med önskan om en välsignad ny dag.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: