24 apr. 2024

Vittnesbördet: Övertygad ateist ändrade sig

(Sammy gick från antikristen till kristen på nolltid. Och det hela ägde rum på ett forum på nätet.
Text och Foto: PETTER ALLGULIN)

Under högstadietiden började Sammy Pettersson titta på olika ateistiska kanaler på Youtube. Richard Dawkins, Christopher Hitchens och en kanal som heter ”The Amazing Atheist”, för att nämna några.

Han fick höra om allt som var negativt med religion och den kristna tron. Argumenten och resonemangen gjorde gällande att det verkligen inte finns någon Gud.

– Det var det enda jag kollade på, berättar Sammy.

Sammy var väldigt emot religion med dess förbud och regler. Kristendomen tyckte han ändå verkade vara det minst dåliga alternativet.

Fick nya tankar

Efter flera års konsumtion av ateistvideor insåg Sammy att han inte hade lyssnat på den andra sidan – argumenten för Guds existens och den kristna världsbilden.

Under slutet av gymnasiet var han med i ett diskussionsforum, en så kallad server, på webbsajten Discord där det samtalades om livsfrågor och olika religioner. Där fanns en kristen amerikansk kille som bjöd in Sammy till ett kristet baptistforum på Discord. Killen berättade att han hade blivit kristen för bara några månader sedan. Sammy började bli nyfiken och ställa frågor.

– Jag fick ganska rimliga svar på mina frågor.

Sammy tyckte det blev intressant att undersöka andra sidan av myntet och insåg att han inte kunde veta säkert att Gud inte fanns.



Inga kommentarer: