9 juni 2024

Tidig söndagsmorgon den 9 juni

 








Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Veckans händelser började tidigt förra söndagen. Vi satte oss i bilen för att köra de 61 milen till Storefjell Resort Hotel. 21:30 kom vi fram efter en nonstop-resa genom Sverige och Norge.

Då vi kom fram packade vi ur bilen. Uniformer och övriga kläder för fem dagar, våra datorer och allt vi normalt har med oss på våra predikoresor. Då vi kom fram upptäckte jag att jag glömt en portfölj hemma. Den står säkert kvar hemma och undrar var vi har tagit vägen. I portföljen som vi inte hittade då vi packade ur bilen fanns min norska bibel och alla mina förberedda predikningar för veckan.

Lyckligtvis hade jag mina första utkast sparade på min laptop. Receptionen hjälpte oss  att trycka ut dem och så har jag efterhand fyllt i vad jag kunde minnas från mina förberedelser. 

Rut och jag hade förmånen att få predika varje dag under veckan. Vi valde att tala utifrån sju av Jesu "Jag är.."-ord:
- Jag är porten...
- Jag är Världens ljus...
- Jag är Uppståndelsen och livet...
- Jag är den gode herden...
- Jag är vinträdet...
- Jag är livets bröd...
- Jag är vägen sanningen och livet...

Det var en stor samling människor som hade anmält sig till den här veckan. Då man bjöd in till samlingen blev det fort fullbokat och man kunde anmäla sig på en reservlista om någon skulle bli tvungen att avboka sin plats. Vi var över trehundra deltagare.

Dagarna var fyllda av olika aktiviteter. Bland annat var det:
- Konsert med Sveinung Hølmebakk
- Föredrag av biskop emeritus Per Arne Dahl
- Konsert med Emilia Lindberg som även bidrog med sång i alla mötena.
- Gudstjänster
- Mycket god mat och gemenskap.

Efter fredagens program satte vi oss i bilen för att återvända till Västerås och idag (söndag) är det vår Hemgrupp som ansvarar för gudstjänsten på Frälsningsarmén i Västerås kl.15:00 (Se den sista bilden). Välkommen!

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: