24 aug. 2018

Etiopienkyrka fick 3,5 miljoner nya medlemmar

På sex år har Mekane Yesus-kyrkan i Etiopien vuxit med 3,5 miljoner medlemmar. Det berättar prästen Jonas Nordén, tidigare missionär i landet. – Jag tror att det beror på en målmedveten strategi, säger han och påpekar att vi i Sverige har mycket att lära av etiopierna. 

- Världen idag -
Medan Svenska kyrkan stadigt tappar medlemmar, och svenska frikyrkosamfund gläds ifall de ser en tillväxt på 1 000 personer, kan Mekane Yesus-kyrkan i Etiopien fröjdas över att ha vuxit med flera miljoner. År 2012 hade man sex miljoner medlemmar och nu har man nått upp till 9,5 miljoner medlemmar, berättar prästen Jonas Nordén som under fyra år var missionär i landet...


Jonas Nordén berättar att det finns ett starkt missionsdriv bland kristna i Etiopien. När han och hans fru kom dit år 2012 och fick höra att det fanns en strategi om att nå 30 miljoner med evangeliet på fem år tänkte de: ”Hur är det möjligt?”. Men snart fick de veta hur etiopierna tänkte: Om var och en av de sex miljoner medlemmarna vittnade för en människa om året under fem års tid skulle man nå 30 miljoner.

– Det finns ett tänk av att ”vittnesbördet måste vidare” och att det är varje troendes uppgift.

Många av dem som blivit medlemmar i Mekane Yesus-kyrkan är, enligt Nordén, före detta muslimer. Andra är ”slumrande ortodoxa kristna” som har ”väckts i sin tro”.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: