28 aug. 2018

Här ges gangstrarna en chans att lämna gängen

- Dagen -
El Salvador kallas världens mordtätaste land på grund av alla kriminella gäng. Men i fängelset tar allt fler emot Gud och lämnar samtidigt gängen.


Här växer fängelsekyrkan för varje dag och de kristna fångarna hålls avskilda från övriga som en skyddande åtgärd. De som blir kristna och kan visa sig vara skötsamma hyser också större chans att kunna korta sitt fängelsestraff.


Pastor Nelson Moz har valt att öppna sin kyrka för tidigare gängmedlemmar, med risk för sitt eget liv. Vid sin sida har han den före detta gängledaren Wilfredo Gómez.


– Det var dagen jag blev frälst i fängelsekyrkan. Jag brast ut i gråt. Som ett barn. Jag hade velat gråta så länge men du vet, i gänget får man inte visa sig svag, säger han till tidningen.


Han nämner också en av gängens oskrivna regler, som nyligen lagts till. Den gäller om man som tidigare kriminell valt att omvända sig och ta emot Jesus.


– Om du vill ta emot Gud som din frälsare och låta honom förändra ditt liv, kan gänget inte stoppa dig, förklarar Wilfredo Gómez.


Tidigare var det enbart möjligt att lämna gänget i en likkista.


Läs mer HÄR

Inga kommentarer: